Kulinaaria Instituudi eesmärk on olla kõrgete kulinaarsete kunstide arendamise
keskus Eestis.
Konverents mahetoitlustamise arendamisest
08.11.2010
Eesti Maaülikooli Mahekeskus korraldab koostöös Eesti Mahepõllumajanduse Sihtasutusega 18. ja 19. novembril mahetöötlemise ja -toitlustamise konverentsi ja mahetoitlustamise seminari ettevõtetele, kes on huvitatud mahetoitlustamise arendamisest.
18. novembril 2010 toimub mahetöötlemise ja -toitlustamise konverents
Eestis on juba arvestatav hulk mahepõllumajanduslikku maad, mahetootjate arv on aasta-aastalt suurenenud ning kasvamas on ka tarbija huvi mahetoidu vastu. Ebapiisavalt on aga mahetoitu töötlevaid ettevõtteid ja mahetoitlustajaid.
Konverentsil tutvustatakse mahetoidu erinevusi, räägitakse maheturu olukorrast meil ja mujal, tutvustatakse mahetoidu töötlemise ja toitlustamise nõudeid ning praktilisi kogemusi Eestis ja Saksamaal. Külalisesineja on Harald Hoppe Saksamaalt, kes omab pikaajalist kogemust mahepõllumajanduse edendamise ja mahetoitlustamise alal. Ta on töötanud ka mahetoitlustus- ettevõttes peakokana. Praegu juhib ta maherestorani ning avaliku sektori asutuste mahetoitlustamisega tegelevat ettevõtet, kus serveeritakse 5000 toiduportsjonit päevas.
Päevakava
10:00 Registreerimine ja tervituskohv
10:30 Mahe- ja tavatoidu erinevustest – Anne Luik, Eesti Maaülikool
11:00 Mahetoidu turuolukord Eestis ja mujal. Merit Mikk, Ökoloogiliste Tehnoloogiate Keskus
11:30 Mahetootjate ühistu Eesti Mahe kogemused. Aivar Pikkmets, TÜ Eesti Mahe
12:00 Lõuna
13:10 Mahetöötlemise nõuded. Mahemärgistamise nõuded. Ingrid Hall, Pärnumaa Veterinaarkeskus
13:45 Mahetoitlustamise nõuded – Eve Ader, Põllumajandusministeeriumi mahepõllumajanduse büroo
14:00 Mahetoidu kasutamine restoranides ja avaliku sektori toitlustusasutustes. Harald Hoppe
15:15 Kohvipaus
15:45 Mahetoitlustamise kogemus Pühajärve SPA hotelli restoranis. Silver Silmere, Pühajärve SPA
16:10 Mahetöötlejate kogemused – Olavi Liblik, Märjamaa Lihatööstus OÜ ja Krista Assi, Vändra Leib
16:40 Arutelu
17:00 Lõpp
Päevakava
10:00 Registreerimine ja tervituskohv
10:30 Mahe- ja tavatoidu erinevustest – Anne Luik, Eesti Maaülikool
11:00 Mahetoidu turuolukord Eestis ja mujal. Merit Mikk, Ökoloogiliste Tehnoloogiate Keskus
11:30 Mahetootjate ühistu Eesti Mahe kogemused. Aivar Pikkmets, TÜ Eesti Mahe
12:00 Lõuna
13:10 Mahetöötlemise nõuded. Mahemärgistamise nõuded. Ingrid Hall, Pärnumaa Veterinaarkeskus
13:45 Mahetoitlustamise nõuded – Eve Ader, Põllumajandusministeeriumi mahepõllumajanduse büroo
14:00 Mahetoidu kasutamine restoranides ja avaliku sektori toitlustusasutustes. Harald Hoppe
15:15 Kohvipaus
15:45 Mahetoitlustamise kogemus Pühajärve SPA hotelli restoranis. Silver Silmere, Pühajärve SPA
16:10 Mahetöötlejate kogemused – Olavi Liblik, Märjamaa Lihatööstus OÜ ja Krista Assi, Vändra Leib
16:40 Arutelu
17:00 Lõpp
19. novembri seminaril tutvustatakse mahetoitlustamise kogemusi Saksamaal ja Eestis
Külalisesineja on Harald Hoppe Saksamaalt, kes omab pikaajalist kogemust mahepõllumajanduse edendamise ja mahetoitlustamise alal. Ta on töötanud ka mahetoitlus- tusettevõttes peakokana. Praegu juhib ta maherestorani ning avaliku sektori asutuste mahetoitlustamisega tegelevat ettevõtet, kus serveeritakse 5000 toiduportsjonit päevas.

Konverents ja seminar on tasuta. Kohtade arv on piiratud.
Vajalik on eelregistreerumine hiljemalt 15. novembriks e-kirja teel: mahekeskus@emu.ee